IKK sport is in 2010 opgericht door Isabella Kruiswijk.  Het bedrijf is opgericht met de gedachte gang kinderen te leren hockeyen op een speelse en sociale manier waarbij plezier voorop staat. In april 2017 is Isabella helaas overleden aan de gevolgen van kanker. Haar dochters, Gabriella en Valentina, hebben het bedrijf overgenomen en zetten het met veel plezier verder voort. 

Ervaring leert dat verschillende sporten elkaar ondersteunen qua beweging, oog- en bal coördinatie en motoriek. Hierbij zorgt herhaling ervoor dat kinderen de verschillende bewegingen onder de knie krijgen en herkenning ondervinden. Sport draagt zo op een leuke en ontspannen manier bij aan de groei van het kind. Bij IKK sport wordt er gewerkt vanuit de basis van hockey, waarbij verschillende sporten en bewegingen worden gecombineerd om ervoor te zorgen dat de kinderen op een ontspannen manier bij leren.

Bij IKK sport staat plezier altijd voorop. Wanneer de kinderen plezier hebben leren zij meer bij. Kinderen die onzeker zijn worden gemotiveerd en gesteund om zich goed te gaan voelen en mee te willen doen. De leeftijd waarbij kinderen bij ons beginnen verschilt van 3 tot 7 jaar. Dit zorgt ervoor dat op een vroege leeftijd de sociale aspecten al worden aangesproken. Kinderen spelen samen spelletjes, spelen samen over of spelen wedstrijdjes tegen elkaar. In de wedstrijdjes leren de kinderen weer te winnen en verliezen, waarbij bij ons voorop blijft staan dat ze plezier hebben gehad. “Is winnen dan belangrijk?” Nee, er wordt gestreefd naar een voldaan gevoel bij de kinderen. Plezier zorgt voor een ontspannen houding van de kinderen, waardoor de kinderen bewust en onbewust makkelijker bijleren.

De tweede letter K  in IKK sport staat voor Kennis, Kwaliteit & Kracht.

Kennis

Kennis is binnen IKK sport gericht op de hockeyervaring maar ook de ervaring met het omgaan met kinderen. Binnen het bedrijf zijn trainers aanwezig met een HBO Sport en Bewegen opleiding. Zij hebben ervaring met training geven aan kinderen en de kennis over verschillende sporten. Daarnaast krijgen nieuwe trainers de mogelijkheid om een HT2 (Hockey Trainer jongste jeugd) via de KNHB te volgen. Deze opleiding leert de trainers de beginselen van het hockeytraining gegeven aan kinderen. IKK sport wil zijn kennis altijd blijven vergroten, waardoor verschillende trainers met verschillende achtergronden bij ons komen training geven.

Kwaliteit

IKK sport wil kwaliteit leveren aan de kinderen en laat dit blijken in de persoonlijke aandacht gericht op de kinderen. Er wordt gestreefd naar zo vaak mogelijk dezelfde trainers op een groep, waardoor de kinderen samen met hun trainers hun ontwikkeling te gemoed gaan. Trainers interpreteren de kwaliteit van een oefeningen en passen variaties toe gericht op de ontwikkeling van de kinderen.

Kracht

De kracht van IKK sport is het familiegevoel. De ouders kunnen aan de zijlijn naar hun kinderen kijken tijdens de training met daarbij een sociale factor aangezien de ouders met elkaar in contact raken tijdens een kopje koffie. Daarnaast worden er veelal broertjes en/of zusje ingeschreven, dit is voor IKK sport geen probleem aangezien de tijden van verschillende locaties verschillen waardoor dit gecombineerd kan worden zodat broertjes en/of zusjes tegelijk kunnen trainen.

IKK sport kiest voor veel kleuren, veel variaties en voor de basis. De basis van hockey, de basis van de begin bewegingen en ontwikkelt gericht op het kind zo verder. Bij ons draagt sport bij aan de weerbaarheid van het kind, het zorg dragen voor je eigen lichaam en respect leren hebben voor je medemens. 

IKK sport speelt graag in op de vraag van de sporter, sport club of school. Deze website geeft u hierbij de nodige informatie over onze mogelijkheden. In het geval van vragen, mail dan naar info@ikksport.nl , want elke vraag verdient een antwoord.